ua en ru

Суд над Януковичем задовольнив всього 44 свідка обвинувачення

Суд над Януковичем задовольнив всього 44 свідка обвинувачення Фото: засідання у справі Януковича (Віталій Носач, РБК-Україна)

Загалом допитали вже 13 осіб

Після засідання у справі про держзраду Віктора Януковича прокурор Руслан Кравченко заявив, що суд задовольнив всього 44 свідка сторони обвинувачення. Про це він повідомив журналістам після засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом ми допитали вже 13 осіб. На думку сторони обвинувачення, свідки підтвердили висновки обвинувачення. Аналізувати та коментувати жоден показ свідка ми не маємо права. Суд задовольнив всього 44 свідка сторони обвинувачення. На наступному засіданні планується допит наступних свідків. Захист Януковича має надати список своїх свідків. Після допиту всіх свідків обох сторін є ще порядок доповнення", - сказав прокурор.

Разом з тим, адвокат Януковича Сердюк заявив, що свідчення військовослужбовців говорять про те, що Крим був умисно зданий.

"Сенченко дав покази щодо причетності вже діючого президента та керівництва його заводу до втрати 4 бойових кораблів. Щодо показань військовослужбовців, їхні твердження говорять про те, що Крим був умисно зданий", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 28 грудня, Оболонський районний суд Києва у справі Януковича оголосив перерву до 10 січня. У ході сьогоднішнього засідання були заслухані показання 5 свідків.