ua en ru

Суд над Януковичем: прокурор оголосив список свідків у справі про держзраду

Суд над Януковичем: прокурор оголосив список свідків у справі про держзраду Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Всього заявлено близько 100 свідків

Прокурор по справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича Руслан Кравченко оголосив список свідків по справі. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, прокурор зачитав клопотання про виклик на допит свідків. Всього заявлено близько 100 свідків.

"Свідки сторони обвинувачення, зможуть дати показання: Аваков Арсен, Баранов Олег, Винниченко Олександр, Вітренко Юрій, Ігор Воронченко, Гайдук Сергій (командувач ВМС України до 15 квітня 2016 року), Гандзюк Сергій, Гнасевич Віктор Гуменюк, Тимченко Руслан (перший заступник міністра закордонних справ на момент анексії Криму), Дорошенко Микола, Єльченко Володимир (посол України в РФ до грудня 2015 року), Єршов Максим, Заїка Сергій, Заманов Володимир, Денис Захарчук, Марина Каналюк, Кобилянський Анатолій, Коваленко Дмитро", - сказав він.

Він додав, що показання мають дати Колісник Андрій, Коломия Андрій, Курган Костянтин, Костанович Олександр, Бухаренко Віктор, Куцик Олександр (зможе надати свідчення з приводу втечі Януковича до Росії, - ред.), Кошнарук Дмитро, Лазаренко Тетяна, Литвин Володимир, Литвин Микола, Литвиненко Сергій, Любчик Олександр, Мамчев Юрій, Наливайченко Олександр.

Крім того, Кравченко повідомив, що зазначені свідки нададуть інформацію про події, які передували анексії Криму, а також з приводу подій, пов'язаних з окупацією півострова.

Також, за словами прокурора, деякі свідки зможуть надати інформацію про втечу Януковича і про запрошення екс-президента в Російську Федерацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат екс-президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді, Ігор Ляшенко просить суд оголосити перерву в засіданні до 11 грудня.