ua en ru

Суд розпочав розгляд справи щодо відсторонення від посади голови Держаудитслужби

Суд розпочав розгляд справи щодо відсторонення від посади голови Держаудитслужби Фото: Лідія Гаврилова (Олександр Синиця/УНІАН)

Раніше суд відпустив Гаврилову під особисте зобов'язання

Апеляційний суд міста Києва почав розгляд справи щодо відсторонення від займаної посади голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Раніше Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на два місяці (до 25 березня 2018 року) для глави Держаудитслужби Гаврилової. Так, суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що САП просила суд призначити голові Держаудитслужби Гавриловій заставу в 1 млн гривень.

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн. грн. та декларуванні недостовірних даних.

За даними слідства, Гаврилова протягом 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Зокрема, йдеться про придбану нерухомість у Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 випуску), дорогі меблі, техніку, золоті злитки і готівки - у сумі 112,8 тис. доларів і 8,5 тис. Євро. Усе це було знайдене детективами НАБУ при обшуку квартири за місцем проживання чиновниці.