ua en ru

Суд Латвії відмовив Кобзону у розгляді скарги про його включення в "чорний список"

Суд Сатверсме повторно відмовив російському співаку Йосипу Кобзону у розгляді скарги про його включення в так званий "чорний список". Повторну заяву було подано 21 січня, передає Delfi.

Вже повідомлялося, що це повторне звернення Кобзона в Конституційний суд. Першу його заяву було отримано 15 грудня минулого року.

Кобзон оскаржив відповідність норми Імміграційного закону визначеним Конституцією прав, згідно з яким "кожен може захищати свої права та законні інтереси у справедливому суді. Кожен вважається невинним, поки його вина не буде визнана згідно із законом. У разі необґрунтованого обмеження прав кожен має право на відповідне відшкодування. Кожен має право на допомогу адвоката".

Але в січні Конституційний суд вирішив не порушувати справу про внесення Кобзона в список "персон нон грата". Суд визнав: подавач скарги не довів того, що зачеплені його основні права, раніше пояснювала радник суду Ліга Паулиня.

Нагадаємо, сьогодні розширений санкційний список Європейського союзу проти фізичних і юридичних осіб Російської Федерації у зв'язку з дестабілізацією ситуації в Україні, схвалений 9 лютого, набув чинності. Кобзон і "Новоросія" потрапили в санкційний список ЄС.