ua en ru

ОАС Києва скасував рішення про видачу "Нафтогазу України" ліцензії на Сахалінське родовище

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення уряду про видачу компанії "Нафтогаз України" ліцензії на розробку Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища за позовом ЗАТ "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння" до Кабінету міністрів. Про це йдеться в постанові суду від 13 липня 2010 р., текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"Визнати протиправним розпорядження Кабінету міністрів України від 2 березня 2010 № 316-р "Про надання спеціальних дозволів на користування надрами" в частині зобов'язань Мінприроди видати 3 березня 2010 р. НАК "Нафтогаз України" спеціальний дозвіл на користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища Харківської області з метою видобутку вуглеводнів", - сказано в документі. Суд постановив скасувати урядовий документ в цій частині.
Позовні вимоги обгрунтовані тим, що позивач на підставі спеціального дозволу № 2714 від 29 грудня 2004 р. здійснив геологічне вивчення надр, зокрема досвідчено-промислову розробку корисних (газ, нафта) копалини Сахалінського родовища (Краснокутський район, Харківській області). Мінприроди відмовилося в добровільному порядку видати позивачеві спеціальний дозвіл на користування надрами Сахалінського родовища поза конкурсом, тому "Укрнафтобуріння" звернулося до суду, за рішенням якого Мінприроди 5 лютого 2010 р. видало компанії спеціальний дозвіл. Проте уряд розпорядженням № 316-р зобов'язав Мінприроди видати ліцензію на це родовище "Нафтогазу України".