ua en ru

Суд змінив міру запобіжного заходу підозрюваному у заволодінні майном екс-чиновнику ГПУ

Суд змінив міру запобіжного заходу підозрюваному у заволодінні майном екс-чиновнику ГПУ Фото: Дмитро Сус (УНІАН)

Дмитру Сусу призначили заставу в сумі 1,76 млн гривень

Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід колишньому заступнику голови Генеральної прокуратури України з особливо важливих справ у сфері економіки Дмитру Сусу, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Повідомляється, що суд змінив запобіжний захід Сусу з домашнього арешту на заставу в сумі 1,76 млн гривень. При цьому в антикорупційній прокуратурі не уточнили, чи внесено вже заставу.

Після роботи в економічному департаменті ГПУ в листопаді 2016 року Сус отримав нову посаду. Він став старшим слідчим з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. У деклараціях за останні роки Сус не вказував зареєстрований на нього Citroen C4, продаж автомобілів Peugeot 406 і Citroen C4, а також тимчасове користування кімнатою в столиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував майно екс-чиновника ГПУ Суса. Зокрема, накладено арешт на його дві земельні ділянки, дві квартири, а також на автомобіль Skoda Octavia 2015 року випуску.

Суса підозрюють у заволодінні чужим майном під час проведення обшуків у кількох кримінальних провадженнях. Йому інкримінують відсутність інформації про авто в електронній декларації. Влітку 2017 року його відправили під домашній арешт з обов'язковим носінням електронного браслета.