ua en ru

Суд обрав запобіжний захід двом фігурантам справи про розкрадання грошей на "Охматдит"

Суд обрав запобіжний захід двом фігурантам справи про розкрадання грошей на "Охматдит" Фото: ГПУ

Підозрюваними у справі є посадовці ДП "Укрмедпроектбуд" та ТОВ "Укрпрофмед"

Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід двом фігурантам справи про розкрадання грошей, виділених на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Так, ГПУ розслідує справу про розкрадання коштів на "Охматдит", підозрюваними у якій є, зокрема, посадовці ДП "Укрмедпроектбуд" та ТОВ "Укрпрофмед".


Наразі слідчі відкрили три кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням) КК України.

"У ході досудового розслідування установлено, що до вчинення указаних вище кримінальних правопорушень причетні три колишні директори ДП "Укрмедрпроектбуд" та ТОВ "Укрпрофмед". 27.07.2016 процесуальним керівником у кримінальному провадженні погоджено повідомлення про підозру вказаним особам у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, які цього ж дня вручені двом колишнім директорам ДП "Укрмедрпроектбуд" та ТОВ "Укрпрофмед", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України вручено третій особі, яка на даний час знаходиться на лікуванні у медичній установі м. Києва.

"Наразі Печерським районним судом м. Києва двом особам обрано міру запобіжного заходу, одній у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн 838 тис грн, другій - цілодобовий домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України і Національна поліція оголосили підозри трьом фігурантам у справі про розкрадання понад 9 млн державних коштів, які призначалися на будівництво дитячого лікувально-діагностичного комплексу "Охматдит".