ua en ru

Суд Італії розгляне питання екстрадиції Авакова в Україну 10 квітня, - Кожем’якін

В Італії 10 квітня відбудеться суд, на якому буде розглядатися питання екстрадиції екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова до України. Про це повідомив голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін, передає прес-служба "Батьківщини".

Кожем'якін додав, що він буде особисто брати участь в засіданні, як офіційний представник від партії "Батьківщина".

Він також зазначив, що екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулась з листом до італійського уряду з проханням відмовити українським силовим органам в екстрадиції Арсена Авакова до України у зв'язку з тим, що Аваков піддається переслідуванню за політичну діяльність.

Нагадаємо, Аваков 31 січня 2012 р. був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній 26 січня 2012 р. прокуратурою області проти нього за фактом перевищення влади та службових повноважень за ч.3 ст. 365 КК України. Аваков був затриманий 26 березня 2012 р. в місті Фрозіноне (Італія). 28 березня Міністерство юстиції Італійської Республіки отримало від української сторони підтвердження намірів повернути Авакова в Україну.

Аваков є членом ВО "Батьківщина" з 21 квітня 2010 р. і з 4 лютого 2005 р. очолює Харківську обласну організацію партії. Раніше він був членом партії "Наша України" і був депутатом Харківської обласної ради V і VI скликань. На початку лютого ц. р. голова фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін заявив, що партія "Батьківщина" буде рекомендувати Авакову просити політичного притулку поза територією України.