ua en ru

Суд над ГРУшниками: слідство направило в РФ запит про допит родичів підсудних

Суд над ГРУшниками: слідство направило в РФ запит про допит родичів підсудних Фото: Олександр Александров і Євген Єрофєєв

Суд над російськими ГРУшниками продовжиться 3 грудня

Українське слідство направило в Російську Федерацію запит про допит родичів офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. Про це повідомляє "Медіазона".

Як повідомляється, в матеріалах справи - звернення до Генпрокуратури Росії про надання правової допомоги в розслідуванні.

"Українське слідство просить російську владу ("якщо це не суперечить російському законодавству") допитати військовослужбовців, які брали участь в бою в місті Щастя, керівництво військової частини в Тольятті, близьких родичів Єрофєєва і Александрова. Допити на території Росії слідство просить вести під відеозапис, українська сторона гарантує, що матеріали допитів "не будуть використані у військових і політичних цілях", - йдеться в документі.

Відзначимо, в ході сьогоднішнього засідання суду у справі російських ГРУшників суддя оголосив четвертий і п'ятий томи матеріалів справи. Зокрема, були заслухані протокол огляду історії хвороби полонених росіян, листування підсудних в соцмережах, а також матеріали ведення негласних слідчих дій.

"На цьому матеріали п'ятого тому закінчуються, і суддя оголошує засідання закритим. Наступне розпочнеться о 9:30 3 грудня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на попередньому засіданні в якості матеріалів у справі прокурори продемонстрували відеоролик програми "Шустер-лайв", в якій було показано інтерв'ю Єрофєєва і Александрова. Зважаючи на що, захист ГРУшників заявив, що клопотатиме про допит журналіста Савіка Шустера в якості свідка у справі.