ua en ru

Суд у Гаазі визнав серйозність доказів України щодо агресії РФ, - Луценко

Суд у Гаазі визнав серйозність доказів України щодо агресії РФ, - Луценко Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Міжнародний кримінальний суд також високо оцінив розслідування злочинів режиму Януковича

Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі визнав серйозність доказів України у справі агресії з боку Російської Федерації. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ході брифінгу.

За його словами, докази української сторони далі пройдуть процедури Міжнародного кримінального суду та офісу прокурора, які можуть тривати дуже довго.

"Вчора в офісі прокурора МКС ми розглядали докази того, як під час подій в Іловайську РФ ввела регулярні сили Збройних сил РФ в тил військам, порушила домовленості про зеленому коридорі, відступі наших військовослужбовців, які перебували в меншості. Маскували свою техніку під українську. Позасудові страти, тортури, викрадення людей, розстріли на місці - все це підпадає під ознаку військових злочинів і злочинів проти людяності", - розповів Луценко.

Крім того, генпрокурор зазначив, що суд в Гаазі високо оцінив надану ГПУ інформацію про розслідування злочинів режиму екс-президента України Віктора Януковича.

"Вчора на зустрічі з прокурором МКС я почув високу оцінку наданої інформації, вона сказала про серйозний прогрес у розгляді цієї справи, але ми і далі домовляємося надавати більше інформації як самостійно, так і тієї, яку запитують колеги з МКС", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко назвав коло осіб, дії яких пропонується розглянути суду в Гаазі.