ua en ru

Суд заарештував рахунки E-Pay в банку сина Януковича

Суд заарештував рахунки E-Pay в банку сина Януковича Фото: Печерський райсуд Києва

СБУ підозрює платіжну систему в пособництві ДНР/ЛНР

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки платіжної системи E-Pay у "Всеукраїнському банку розвитку", власником якого є Олександр Янукович, син екс-президента України. Про це йдеться в рішенні суду від 23 грудня 2015 року, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Накласти арешт на кошти, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ "Е-ПЕЙ", відкритому в ПАТ "ВБР", і призупинити видаткові операцій по даному рахунку", - йдеться в постанові суду.

Згідно з документом, Печерський райсуд задовольнив клопотання слідчого СБУ у зв'язку з підозрою в пособництві терористичній діяльності бойовиків ДНР/ЛНР.

Встановлено, що з травня 2014 року співробітники платіжної системи через підконтрольні фізособи (близько 45 осіб) на підконтрольній ДНР території забезпечують обслуговування платіжних терміналів, через які бойовики поповнюють рахунки на мобільних телефонах. Також повідомляється, що послуги по оплаті зв'язку надаються через мобільні термінали на базі платіжної системи FlashPay (власник - банк "Фамільний"), а також платіжні системи "Фінансовий світ" і Центр Pay, учасником яких є E-Pay. А підозрювані працівники E-Pay користуються програмним забезпеченням ТОВ "Пегас Крим" (офіційний представник російської компанії "ПС PEGAS").

Нагадаємо, в грудні 2015 року НБУ вирішив відкликати ліцензію та ліквідувати банк ВБР сина Януковича.