ua en ru

Суд арештував одеських митників за підозрою у викраденні нафти за "схемою Курченка"

Суд арештував одеських митників за підозрою у викраденні нафти за "схемою Курченка" Фото: чиновники Одеської митниці арештовані

Судом визначено суму застави у розмірі 9 млн гривень кожному

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом посадовим особам Одеської митниці, які підозрюються у викраденні нафти на 1,2 млрд гривень за "схемою Курченка". Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

"У п’ятницю, 3 лютого, за клопотаннями поліції, погодженими прокуратурою Одеської області, судом взято під варту трьох посадових осіб Одеської митниці. Вказані особи підозрюються у зловживанні службовим становищем при вивезенні за межі України нафтопродуктів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що судом визначено суму застави у розмірі 9 млн гривень кожному.

ЗА КЛОПОТАННЯМ ПРОКУРАТУРИ ВЗЯТО ПІД ВАРТУ ТРЬОХ ПОСАДОВЦІВ ОДЕСЬКОЇ МИТНИЦІ, ПРИЧЕТНИХ ДО "СХЕМИ КУРЧЕНКА" У п’ятниц...

Опубліковано Прокуратура Одеської Області 3 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше в Службі безпеці України повідомили, що чиновники Одеської митниці протягом 2012-2014 років викрали нафту на 1,2 млрд гривень за так званою "схемою Курченка". Чиновники Одеської митниці діяли за попередньою змовою з низкою комерційних структур.