ua en ru

Суд заарештував майновий комплекс і земділянку Одеського НПЗ

Рішення, як наголошується , набирає законної сили 24 квітня.

Суд заарештував майновий комплекс та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Рішення, як наголошується , набирає законної сили 24 квітня.

Згідно з повідомленням, слідчі апарату МВС розслідують факти незаконного ввезення та реалізації нафтопродуктів на території держави. "З використанням низки суб'єктів підприємницької діяльності протягом двох останніх років на територію України ввозилися нафтопродукти, які, згідно із фіктивними документами, нібито експортувалися за межі митної території України", - наголошується в повідомленні.

Фактично ж ввезені на територію України нафтопродукти зберігалися на нафтобазах у Кіровоградській, Рівненській, Черкаській, Одеській, Київській, Харківській і Хмельницькій областях, з яких надалі реалізовувалися вітчизняним споживачам на загальну суму близько 36 мільярдів гривень.

На даний час з метою встановлення розміру завданих державі збитків проводиться комплексна перевірка дотримання податкового та митного законодавства.

Для відшкодування завданих державі збитків по кримінальних провадженнях органами розслідування вилучено та арештовано нафтопродуктів понад 75 тисяч тонн.

Досудове розслідування за вказаними фактами триває.

Нагадаємо, в березні 2013 р. компанія " Лукойл " і група ВЕТЕК Сергія Курченко підписали угоду про купівлю-продаж Одеського НПЗ. Зараз Курченко оголошений в розшук.