ua en ru

Суд заарештував главу Держслужби зайнятості з можливістю застави у 1,8 млн грн

Суд заарештував главу Держслужби зайнятості з можливістю застави у 1,8 млн грн Фото: ГПУ

Також суд заарештував главу тендерного комітету Держслужби зайнятості з можливістю застави в 627 тис. грн

Печерський районний суд м. Києва обрав для глави Державної служби зайнятості запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"За клопотанням Генеральної прокуратури України Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи двом особам з числа керівників Державної служби зайнятості, затриманим за фактом одержання неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, керівнику Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначено можливість внесення застави у розмірі 1,8 млн тис. грн для забезпечення виконання покладених на підозрюваного обов'язків. Разом з тим, голові тендерного комітету Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено можливість внесення застави у розмірі 627 тис. грн.

Як зазначається, держслужбовці за попередньою змовою одержали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі у загальній сумі понад 600 тис. грн за надання протиправного сприяння представникам комерційних структур під час участі у державних закупівлях та у подальшому заволодінні бюджетними коштами. З урахуванням зібраних доказів, затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, 11 вересня співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генеральною прокуратурою затримали на хабарі у 622 тис. грн голову Державної служби зайнятості (Центрального апарату).