ua en ru

Суд відпустив під заставу екс-головного санлікаря України Протаса

Суд відпустив під заставу екс-головного санлікаря України Протаса Фото: Святослава Протаса відпустили під заставу

Протаса відпустили під заставу в 413 тисяч гривень

Солом'янський районний суд Києва відпустив під заставу екс-головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив частково задовольнити клопотання прокуратури. Застосувати до підозрюваного Святослава Протаса запобіжний захід у вигляді застави розміром у 300 мінімальних зарплат, що становить 413 440 тисяч гривень...", - постановила слідчий суддя Олена Калініченко.

Зазначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура раніше просила взяти Протаса під варту з альтернативою внесення застави в 413 тис. гривень.


"Особа, яка має Шенгенську візу, візу в США, може уникнути відповідальності. Органами досудового слідства проводилися законні негласні оперативні дії, в ході яких встановлено одержання неправомірної вигоди", - додав прокурор Володимир Кривенко.

Він пояснив, що Протас незаконно виписував по 2 премії своїм підлеглим, одна з яких поверталася Протасу. Він додав, що Протас підозрюється в отриманні неправомірної вигоди.

Водночас сторона захисту наполягала на звільненні Протаса. Слідство у його справі триває.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв довести справу про корупцію в СЕС до суду.