ua en ru

Суд заарештував екс-главу департаменту закупівель Міноборони

Суд заарештував екс-главу департаменту закупівель Міноборони
Суд заарештував колишнього главу департаменту закупівель Міністерства оборони України.

Суд заарештував колишнього главу департаменту закупівель Міністерства оборони України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"21 листопада цього року слідчим суддею Печерського суду м. Києва за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід - утримання під вартою, з одночасним визначенням застави в розмірі майже 16 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, зараз затриманий перебуває у слідчому ізоляторі Києва.

Зазначимо, Головною військовою прокуратурою в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання владою та службовим становищем особами Міноборони, які входять до складу комітету з конкурсних торгів, колишньому директору департаменту закупівель Міноборони оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Встановлено, що вказаний посадовець у жовтні 2014 р. протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на поставку дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпалива для потреб сил АТО становила 443 млн 297,742 грн.

Нагадаємо, вчора міністр оборони України Степан Полторак усунув Віталія Андронатия від посади директора військово-медичного департаменту Міноборони.