ua en ru

Суд заарештував десятого фігуранта справи щодо "газових схем"

Суд заарештував десятого фігуранта справи щодо "газових схем" Фото: Солом'янський райсуд виніс рішення по 10 затриманим за причетність до розкрадання газу

Сумарний розмір застави по всім заарештованим становить понад 1 млрд гривень

Солом'янський районний суд Києва заарештував десятого фігуранта справи про "газові схеми". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.


"За результатами розгляду клопотань детективів НАБ, узгоджених з прокурорами САП, щодо всіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави становить 1 003 млн гривень", - йдеться в повідомленні.


За даними ЗМІ, заарештований Василь Пігуляк. Крім того, НАБ повідомили, що мінімум дві постанови найближчим часом будуть оскаржуватися з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, "оскільки суми застави, призначені судом, не співрозмірні до заподіяної шкоди".

Нагадаємо, НАБ опублікувало схему розкрадання коштів в справі "Укргазвидобування".

Антикорупційні органи 15 червня в рамках розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", провели 37 обшуків у Львові, Дніпропетровську та Києві. В результаті було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газовій схемі.

За попередніми даними, державі завдано збитків на рівні 3 млрд гривень.