ua en ru

Суд Англії сьогодні розпочинає розгляд апеляції по "боргу Януковича"

Суд Англії сьогодні розпочинає розгляд апеляції по "боргу Януковича" Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Очікується, що засідання суду по даній справі триватиме до п'яти днів

Апеляційний суд Англії сьогодні, 22 січня 2018 року, розпочинає розгляд справи про борг України перед Росією на 3 млрд доларів (так званий "борг Януковича"). Колегія з трьох суддів має намір засідати чотири-п'ять днів, однак рішення може бути прийнято не раніше, ніж за півроку, розповілоРБК-Україна джерело, знайоме з подробицями справи.

"Точні терміни не визначені. Орієнтовно це буде червень-липень", - припустив високопоставлений співрозмовник видання, який не побажав назвати своє ім'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Лондона визначив суддів для розгляду апеляції України "боргу Януковича". Очікується, що засідання апеляційного суду по даній справі триватиме п'ять днів.

Зазначимо, Російська Федерація заявила, що може досягти компромісу з Україною по даній сумі. За словами заступника міністра фінансів Росії Сергія Сторчака, компроміс полягає в тому, що цей борг може викупити у РФ інша держава.

Йдеться про державний борг України перед РФ, яка 20 грудня 2013 року викупила облігації уряду України на суму 3 млрд доларів, борг за якими і став згодом відомим як "борг Януковича".