ua en ru

СЦКК: у середньому 75-80% спроб введення режиму тиші у зоні АТО досягають мети

СЦКК: у середньому 75-80% спроб введення режиму тиші у зоні АТО досягають мети Фото: українська сторона СЦКК

Спільний центр у січні зупинив понад 200 обстрілів

У середньому 75-80% спроб введення режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі досягають мети. Про це повідомив начальник відділу чергових змін української сторони СЦКК полковник Віталій Тюрін, передає прес-служба Міністерства оборони України.

"Останнім часом через збільшення кількості обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків НВФ на Донбасі чергові зміни української сторони СЦКК кілька десятків разів на добу змушують російську сторону Спільного центру зупиняти вогонь бойовиків і вводити режим тиші", - повідомив Тюрін.

За його словами, ефективність припинення вогню залежить від взаємодії представників української та російської сторін СЦКК.

"У середньому 75-80% спроб введення режиму тиші досягають своєї мети. Для прикладу, тільки за 27 днів січня черговою зміною СЦКК режим припинення вогню вводився 298 разів, з яких 229 досягли мети. За ініціативою української сторони режим тиші вводився 171 разів, з яких 142 - з позитивним результатом. Спільно з російською стороною - 87 раз, 60 з яких - з позитивним результатом. В інших випадках ініціатором виступала російська сторона", зазначив Тюрін.

Він також додав, що інформацію про обстріли офіцерам чергової зміни передають спостережні пости української сторони СЦКК на передньому краї уздовж лінії розмежування сторін.

"Статистика введення режимів припинення вогню українською стороною СЦКК ведеться безперервно. Це дає можливість аналізувати ефективність своєї роботи і не дозволяє конфлікту перерости в гарячу стадію", - підкреслив Тюрін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики різко збільшили кількість обстрілів сил АТО на Донбасі.