ua en ru

СЦКК: за тиждень по позиціях сил АТО випущено понад 600 мін

СЦКК: за тиждень по позиціях сил АТО випущено понад 600 мін Фото: осколки снарядів, які прилетіли з боку НЗФ

Загалом із 20 лютого 415 разів обстріляно позиції українських військ

Починаючи з 20 лютого і до сьогодні, бойовики з непідконтрольних українському уряду окремих районів Донбасу 415 разів обстріляли позиції сил АТО, у тому числі 85 разів - із озброєння, яке вже мало б бути відведеним на визначені Мінськими домовленостями відстані. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони.

Як доповів керівник української сторони Спільного центру з контролю й координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Андрій Таран, переважно осередками нестабільності, звідки найчастіше порушувався режим припинення вогню, ставали окуповані бойовиками Донецьк і Горлівка та їхні околиці.

"Найінтенсивніше бойовики НЗФ обстрілювали позиції сил АТО поблизу населених пунктів Мар'їнка - 88, Опитне - 59, Авдіївка - 52 та Піски - 50. Не менш складна ситуація у районі Красногорівки - 45, Зайцеве - 45 і Новгородського - 36 порушень режиму припинення вогню. Тут, окрім стрілецької зброї, бойовики застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм", - зазначив Таран.

"За тиждень по позиціях ЗСУ зафіксовано застосування щонайменше 164 міни калібру 120-мм та 449 мін калібру 82-мм. Відмічається збільшення кількості обстрілів снайперами бойовиків сил АТО - 42 випадки", - відзвітував генерал-лейтенант.

Нагадаємо, протягом минулої доби бойовики обстріляли з мінометів сили АТО під Донецьком і Маріуполем.