ua en ru

СЦКК: бойовики з 5 лютого 451 раз обстріляли позиції сил АТО

СЦКК: бойовики з 5 лютого 451 раз обстріляли позиції сил АТО Фото: українські військові

82 рази обстріл здійснювалися з забороненого мінськими угодами озброєння

Бойовики, починаючи з, 5 лютого 451 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Андрій Таран.

Наголошується, що 82 рази обстріл здійснювалися з озброєння, яке вже повинно бути відведено згідно з мінськими домовленостями.

"Найбільшу кількість обстрілу позицій сил АТО за сім днів було зафіксовано поблизу населених пунктів Мар'їнка - 98, Піски - 66 і більш 170 - за н. п. Новгородське, Зайцево, Майорск, Дослідне, Авдіївка, тобто не менше ніж 35 разів у кожному. Тут, крім стрілецької зброї, бойовики НВФ також застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 82-мм В той же час, по позиціях ЗС України зафіксовано застосування, щонайменше, 101 міни калібру 120-мм. Відзначається збільшення кількості використання бойовиками НВФ БПЛА, коригують вогонь по позиціях сил українських підрозділів. Насторожує також відновлення обстрілу з боку НЗФ на Луганщині", - повідомив Таран.

Українська сторона СЦКК: «Найактивніше за тиждень бойовики НЗФ обстрілювали Мар’їнку та Піски, зросла кількість застосув...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 12 февраля 2016 г.

Нагадаємо, в Раді національної безпеки і оборони заявили про закриття контрольно-пропускного пункту в Мар'їнці Донецької області.