ua en ru

Стросс-Кан постане перед судом у справі про сутенерство

Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан постане перед французьким кримінальним судом за звинуваченням у причетності до сутенерства. Про це повідомив сьогодні, 26 липня, його адвокат.

Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан (на фото) постане перед французьким кримінальним судом за звинуваченням у причетності до сутенерства. Про це повідомив сьогодні, 26 липня, його адвокат, передає агентство Reuters.

Читайте також: Екс-глава МВФ Домінік Стросс-Кан увійшов до наглядової ради ВБРР

Стросс-Кан проходить по так званій справі Carlton (фешенебельний готель у Ліллі, де проходили вечірки за участю фінансиста і повій).

Французька прокуратура стверджує, що Стросс-Кан і його кілька високопоставлених спільників із числа бізнесменів і служителів закону займалися організацією вечірок з повіями. У Франції використання послуг останніх не є злочином, однак пособництво в занятті проституцією переслідується за законом.

Сам Стросс-Кан не заперечує, що відвідував вечірки на півночі Франції, проте стверджує: не знав, що жінки, які брали участь у них, були повіями.

Читайте також: Главі France Telecom інкримінують шахрайство

Правоохоронні органи звернули увагу на Стросс-Кана в листопаді 2011 р., коли до рук поліцейських потрапило листування екс-голови МВФ з одним із фігурантів справи про сутенерство в готелі Carlton у Ліллі. Стало відомо, що Стросс-Кан не раз вдавався до послуг повій у різних містах США та Європи.

За версією слідства, екс-глава МВФ міг бути одним з організаторів підпільної мережі з надання сексуальних послуг. У лютому 2012 р. на підставі цих підозр поліція затримала фінансиста.

У травні 2012 р. в рамках цієї ж справи Стросс-Кана звинуватили у груповому згвалтуванні, проте вже в жовтні минулого року ці звинувачення були зняті після зміни показань ключовим свідком. При цьому обвинувачення у сутенерстві зі Стросс-Кана не зняли. У разі визнання провини йому може загрожувати до 20 років в'язниці.

Читайте також: Крістін Лагард стала ключовим свідком у справі Бернара Тапі

Зазначимо, що це не перший скандал з пікантними подробицями, у якому опинився замішаний Домінік Стросс-Кан. У травні 2011 р. тоді ще глава МВФ був заарештований за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки нью-йоркського готелю Sofitel Нафіссату Діалло. Скандал коштував йому посади: пост директора-розпорядника МВФ Стросс-Кан залишив. 11 грудня 2012 р. сторони уклали мирову угоду в рамках цивільного позову, згідно з яким фінансист зобов'язався виплатити покоївці компенсацію в розмірі 6 млн дол.

У січні ц.р. повідомлялося, що екс-глава МВФ виплатив покоївці, яка відмовилася від претензій, 1,5 млн дол.