ua en ru

Будівництвом "Стіни" на кордоні з РФ займаються вже 1145 громадян, - Яценюк

В реалізації проекту облаштування українсько-російського державного кордону "Стіна" задіяні вже 1145 громадян України.

В реалізації проекту облаштування українсько-російського державного кордону "Стіна" задіяні вже 1145 громадян України. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, перевіряючи хід реалізації проекту "Стіна" в Харківській обл., повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

"Уряд вважає це ключовим завданням - реальне облаштування кордону, побудова укріплень, залучення підприємств, робота для українців", - заявив прем'єр.

Яценюк повідомив, що оголошується публічний тендер для того, щоб "з одного боку, побудувати кордон, з іншого - залучити українські підприємства до будівництва і виготовлення укріплень, і третє - дати роботу українцям".

Він також зазначив, що при розробці проекту був вивчений весь міжнародний досвід. Для реалізації цього проекту в Міністерстві інфраструктури буде створений окремий департамент з облаштування державного кордону.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що Україна отримує фінансову допомогу на облаштування державного кордону за 15-ма міжнародними проектами, а загальний обсяг фінансування проекту - 500 млн грн.