ua en ru

Будівництво угорської ділянки "Південного потоку" почнеться у квітні 2015 р., - "Газпром"

Будівництво угорської ділянки газопроводу "Південний потік" почнеться в квітні 2015 р. Про це повідомляє управління інформації ВАТ "Газпром".

На сьогоднішній день проведено конкурс з вибору підрядника на проектно-вишукувальні роботи, територіальне планування та оцінка впливу на навколишнє середовище (ОВНС) з угорської ділянки газопроводу.

24 листопада голова правління газового холдингу Олексій Міллер, запускаючи будівництво сербської ділянки газопроводу, сказав, що російський газ по "Південному потоку" прийде в Європу в 2016 р. Наступною країною (після Сербії), де почнеться будівництво "Південного потоку", стане Угорщина.

До запуску будівництва сербської ділянки наприкінці жовтня 2013 р. почалося будівництво газопроводу на території Болгарії.

У повідомленні компанії також наголошується, що в Словенії триває підготовка документації ОВНС та територіальному плануванню. У Хорватії йде підготовка до заснування ВАТ "Газпром" і Plinovodi doo спільної проектної компанії, а також узгодження проекту договору та технічного завдання на розробку проектної документації для будівництва газопроводу-відводу до Хорватії. Також йде підготовка міжурядової угоди з Боснією та Герцеговиною про співпрацю щодо реалізації енергетичних проектів на території Республіки Сербська.

"Південний потік" - глобальний інфраструктурний проект "Газпрому" по будівництву газопроводу потужністю 63 млрд куб. м через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи в цілях диверсифікації маршрутів експорту природного газу і виключення транзитних ризиків. Морська ділянка газопроводу "Південний потік" пройде по дну Чорного моря від компресорної станції (КС) "Російська" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії. Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією та Хорватією були підписані міжурядові угоди. За планами, на повну проектну потужність газопровід вийде в 2018 р.