ua en ru

Будівництво "Стіни" на кордоні з РФ зупинено через брак коштів, - Світлична

Будівництво "Стіни" на кордоні з РФ зупинено через брак коштів, - Світлична Фото: Юлія Світлична

У Харківській області побудовано 31 взводний опорний пункт, що вже експлуатуються

Будівництво проекту "Стіна" в Харківської області на кордоні з Російською Федерацією зупинено через відсутність фінансування. Про це під час прес-конференції заявила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, повідомляє "Depo.Харків".

"Що стосується проекту "Стіна", то він проводиться Міністерством оборони України. На сьогоднішній день ведеться підтримка тих споруд і тих будівельних робіт, які вже були проведені. Закуповується, наскільки мені відомо, окрема техніка і передається нашими міжнародними партнерами (техніка, - ред.). Той обсяг робіт, який був проведений на сьогодні, знаходиться в належному стані", - заявила вона, зазначивши, що в Харківській області побудовано 31 взводний опорний пункт, які вже експлуатуються.

Разом з тим, вона додала, що на даний момент будівельні роботи не проводяться.

"Що стосується подальших робіт за цим проектом, то мені на сьогоднішній день відома інформація, що поки триватиме цей проект не буде. Немає фінансування цього проекту, тому, наскільки мені відомо, він на території Харківської області не продовжується", - сказала Світлична.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва планує побудувати забор уздовж кордону з РФ в Калінінградській області.