ua en ru

Будівництво нових станцій харківського метро повинно бути завершено протягом 4 років, - Світлична

Будівництво нових станцій харківського метро повинно бути завершено протягом 4 років, - Світлична Фото: Юлія Світлична (kharkiv.solydarnist.org)

Будівництво нових станцій метро має розпочатися вже в 2018 році

Будівництво нових станцій харківського метрополітену в напрямку аеропорту, гроші на яке виділив Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк, має бути завершено протягом 4-х років. Про це заявила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Світличної, будівництво нових станцій метро має розпочатися вже в 2018 році і завершитися протягом 4-х років.

"Вже в 2018 році в Харкові має розпочатися будівництво станцій метрополітену в напрямку аеропорту. Ми вдячні європейським колегам за підтримку і виділення коштів. ЄБРР і ЄІБ спрямують на будівництво метро в Харкові 320 млн євро. Завдання – завершити будівництво за 4 роки і раціонально використовувати гроші європейських партнерів", – зазначила Світлична.

Голова ОДА також додала, що будівництво нових станцій метро в Харкові – це один з пріоритетних проектів у Харківській області.

"Будівництво метро – це розвиток екологічно чистого транспорту в нашому регіоні. За рахунок міста, ЄБРР та ЄІБ будуть побудовані дві нові станції, електродепо та закуплено 85 нових вагонів. Жителі південних районів нашого обласного центру отримають доступ до метрополітену", – додала Світлична.

Як відомо, президент України Петро Порошенко і голова Харківської ОДА Юлія Світлична взяли участь у підписанні фінансових угод з ЄБРР і ЄІБ на будівництво нових станцій метро в Харкові.