ua en ru

Директора метро в Дніпрі звинуватили в недбалості: розтратив понад 270 млн гривень

Директора метро в Дніпрі звинуватили в недбалості: розтратив понад 270 млн гривень Фото: будівництво метро у Дніпрі триває (wikimedia Олег Троцький)
Автор: РБК-Украина

Директора метрополітену у Дніпрі звинуватили у недбалості - підрядник отримував кошти, хоча відставав від графіку будівництва метро. Обвинувальний акт прокурори спрямували до суду.

Про це повідомляє сайт Офісу генпрокурора України.

Як зазначено у повідомленні, директора "Дніпровського метрополітена" звинуватили у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, директор знав, що підрядник відстає від графіку, але підписав зміни до контракту, дозволивши підприємству отримувати кошти.

Внаслідок цього у 2018-2019 роках підряднику перерахували зайві бюджетні кошти - понад 270 мільйонів гривень за роботи, які фактично не виконувалися. Також виділили понад 14 мільйони гривень на будівництво об'єкту, необхідності у якому не було, оскільки аналогічний збудовано у 2012 році.

А у жовтні 2019 року бездіяльність посадовця під час будівництва метро була частково зруйнована будівля гуртожитку НТУ "Дніпровська політехніка" поряд з об’єктом будівництва.

Зазначимо, за даними офіційного сайту, директором "Дніпровського метрополітену" є Андрій Ліпьошкін.

Нагадаємо, за словами керівника "Укравтодору" Олександра Кубракова, у 2021 році Державне агентство автомобільних доріг планує побудувати і відремонтувати 6800 км доріг.

РБК-Україна писало, що цього року середня вартість дорожніх робіт на 1 км стала дешевше торішнього показника.