ua en ru

Будівництво керченського мосту несе екозагрозу для регіону, - Мінекології

Будівництво керченського мосту несе екозагрозу для регіону, - Мінекології Фото: Керченський міст

Зазначається, що на даний момент немає можливості провести достовірний держоблік природних ресурсів

Будівництво мосту через Керченську протоку несе екозагрозу для регіону. Про це, сьогодні, 16 червня 2016 року, на прес-конференції в Інституті Горшеніна заявила директор Департаменту стратегічної екологічної політики Мінприроди Леся Карнаух, передає прес-служба відомства.

"Великою екологічною проблемою може стати використання природно-заповідного фонду півострова Криму, який був і залишається національним багатством українського народу, не за призначенням. На жаль, єдина з материковою частиною система моніторингу показників стану навколишнього природного середовища не працює, і ми не можемо дати належну експертну оцінку екологічної ситуації на півострові", - зазначила Карнаух.


Також вона повідомила, що на даний момент нема можливості провести достовірний держоблік природних ресурсів та Мінприроди оперує даними, зафіксованими станом на 1 січня 2014 року.

Разом з тим Карнаух підкреслила, що відомство стежить за всіма джерелами інформації і намагається проводити аналіз загальних тенденцій щодо стану тваринного, рослинного світу та природно-заповідного фонду півострова.

"Частково проводиться робота з підрахунку збитку, який нанесений Україні в результаті незаконної анексії Кримського півострова, зокрема, з метою забезпечення процесу відшкодування збитків, розпочато співпрацю з МЗС та Мін'юстом. Розглядається навіть можливість застосування механізмів судового розгляду в міжнародних інстанціях", - зазначила Карнаух.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Керчі скаржаться на будівництво Керченського мосту.