ua en ru

У будівельних проектах Києва бере участь дружина колишнього завгоспа Януковича, - розслідування

У будівельних проектах Києва бере участь дружина колишнього завгоспа Януковича, - розслідування Фото: будівництво (РБК-Україна)

Дружина колишнього глави Держуправління справами причетна до будівництва на Поштовій площі

Марина Пелих, дружина Андрія Кравця - колишнього керівника Державного управління справами (ДУС) президента України, стала членом англійської компанії "Далберг інтегро ЛЛП", яка є власником забудовника готелі Aloft в Києві. Про це повідомляється в розслідуванні проекту "Слідство.інфо".

Повідомляється, що готель Aloft побудовано на землі, якою користувалося держпідприємство Міністерства молоді та спорту. За інвестиційним договором, забудовник - ТОВ "Інформзахист", повинно було передати 2480 кв. м новобудови в державну власність. Проте пізніше стало відомо, що оригіналу договору та додатків до нього не існує.

Екс-міністр Мінмолоді та спорту Дмитро Булатов повідомив, що був підписаний новий договір і узгоджені зобов'язання інвестора, а під час переговорів часто звучало прізвище екс-глави ДУС Андрія Кравця, який мав відношення до готелю.

Марина Пелих стала підписантом і іншої британської компанії - "Вестертон Коммерс ЛЛП", і є засновником ТОВ "Київ-Арт".

Журналісти встановили, що Westerton і Dalberg мають спільну адресу в Лондоні. За цією ж адресою зареєстровано ще одну компанію - Hansford Impex. Всі ці компанії мають спільних засновників. Hansford Impex є власником ТОВ "Хенсфорд-Україна", яка є забудовником київської Поштовій площі, і з якою судиться ПАТ "Київський річковий порт" за самочинне будівництво на його землі.

Нагадаємо, раніше в Київській міській держадміністрації прокоментували ситуацію з розкопками на Поштовій площі.