ua en ru

Stratfor оцінив заяву про виведення військ РФ з Сирії

Stratfor оцінив заяву про виведення військ РФ з Сирії Фото: Росія прийняла рішення про виведення своїх військ з Сирії

На думку експертів, в цілому Росія досягла поставлених цілей в Сирії

Рішення Росії про виведення основної частини військ з Сирії, що збіглося за часом з початком повноформатних межсирийских переговорів в Женеві, може свідчити про прорив у консультаціях про майбутнє Сирії. Про це йдеться у присвяченому виведення військ РФ з Сирії повідомленні, опублікованому на сайті американської розвідувально-аналітичного агентство Stratfor.

"Виведення військ, який почнеться 15 березня, в той же день, що і переговори щодо Сирії в Женеві, може стимулювати прорив на переговорах. Важливо простежити за будь-якими сигналами про майбутній угоді, що виходять з Женеви, і вказівками з ЄС, які можуть стати натяком на потенційно велику угоду", - відзначають аналітики.

На думку фахівців аналітичної компанії, у цілому Росія досягла поставлених цілей, починаючи сирійську кампанію у вересні 2015 року. По-перше, це дозволило зміцнити політичні позиції сирійського уряду, хоча опозиція остаточно і не капітулювала. По-друге, Кремль продемонстрував бойові можливості власної армії і випробував озброєння, які раніше не використовувалися. По-третє, Москва внесла свій вклад ослаблення терористичної організації Ісламська держава.

Нагадаємо, 14 березня президент РФ Володимир Путін віддав наказ на виведення з території Сирії основної частини російського військового контингенту.