ua en ru

Stratfor: результат військової операції в Алеппо може визначити майбутнє Сирії

Stratfor: результат військової операції в Алеппо може визначити майбутнє Сирії Фото: результат військової операції в Алеппо може визначити майбутнє Сирії

Дії в цій провінції можуть зіграти вирішальну роль

Підсумки військової операції в провінції Алеппо можуть зіграти вирішальну роль у врегулюванні ситуації у Сирії. Про це йдеться в доповіді експертів американського аналітичного центру Stratfor.

Зазначено, що дії у цій провінції можуть зіграти вирішальну роль у визначенні напрямку громадянської війни, а також можуть змінити позиції ІД і вплинути на відносини між США і Туреччиною.


"Операції, сфокусовані на провінції і місті Алеппо, повинні зіграти вирішальну роль у визначенні напрямку громадянської війни", - говориться в доповіді. На думку експертів, підсумки боїв в Алеппо можуть у найближчі тижні "змінити баланс між повстанцями і урядовими військами".

Крім того, військові операції також можуть змінити "позиції радикального угруповання "Ісламська держава" у регіоні та вплинути на відносини між США і Туреччиною, так як вони суперечать одна одній цілі.

Нагадаємо, війна в Сирії триває вже більше чотирьох років. останнім часом конфлікт ще більше загострився з-за надання дозволу Совфедом РФ використовувати російські війська за кордоном.