ua en ru

Країни південно-східної Азії посилили співпрацю через підвищену терористичну загрозу

Країни південно-східної Азії посилили співпрацю через підвищену терористичну загрозу Фото: бойовики ИГИЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

Країни південно-східної Азії посилюють співпрацю з-за загрози з боку ИГИЛ

Країни південно-східної Азії домовилися посилити співпрацю у розвідувальної і правоохоронній сфері з-за підвищеної загрози в регіоні з боку терористичного угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє Reuters.

Зазначено, що представники країн південно-східної Азії, Австралії та Нової Зеландії зустрілися в місті Манадо (Індонезія), щоб розробити план протидії небезпеки, яку представляє ИГИЛ, після того, як бойовики окупували місто Мараві в південній частині Філіппін.

Так, в переговорах брали участь представники Індонезії, Австралії, Малайзії, Філіппін, Брунею та Нової Зеландії.

Зазначено, що на тлі втрати позиція ИГИЛ в Сирії та Іраку, бойовики можуть створити опорний пункт в південно-східній Азії. Учасники переговорів домовилися про розширення обміну інформацією, співпраці в галузі прикордонного контролю, правової реформи та протидії використання бойовиками соціальних мереж для вербування новобранців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Сполученими Штатами Америки Сирійські демократичні сили звільнили половину Ракки від терористичного угруповання "Ісламська держава".