ua en ru

МС запровадить захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з ЄС, - Путін

Країни Митного союзу (МС) запровадять захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з Євросоюзом. Про це сьогодні, 22 серпня, заявив Президент Російської Федерації Володимир Путін.

Країни Митного союзу (МС) запровадять захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з Євросоюзом. Про це сьогодні, 22 серпня, заявив Президент Російської Федерації Володимир Путін (на фото ліворуч), повідомляє "5 канал".

Путін визнав, що в цих умовах можливо вичавлювання на ринок МС дешевих європейських товарів з території України.

Як повідомлялося, Росія і Україна наступного тижня проведуть додаткові консультації на міжурядовому рівні з аналізу ризиків можливого підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це, як повідомив Путін, домовилися він і Президент України Віктор Янукович (праворуч).

"Ми домовилися з українським Президентом, буквально вчора з ним розмовляли, що ми проведемо додаткові консультації, і наступного тижня до Москви мають приїхати українські колеги, які на міжурядовому рівні ще раз оцінять усі можливі загрози, чи існують вони. Якщо так, то що із цим робити", - повідомив Путін.

Нагадаємо, напередодні Міністерство доходів і зборів України і Федеральна митна служба Росії домовилися про повернення до штатного режиму перевірки українських товарів. Перетин митниці РФ для українських товарів у штатному режимі встановлено із 20 серпня.

Також митні відомства обох держав домовилися про те, що додаткові процедури митного контролю щодо українських товарів застосовуватися не будуть.

У ЄС привітали розв'язання торгового конфлікту між Україною і РФ. "Неприйнятно прив'язувати Угоду про асоціацію до посилення митних процедур", - заявляв комісар з питань політики розширення ЄС Штефан Фюле.

Нагадаємо, Угода про асоціацію між Україною та ЄС, частиною якої є положення про зону вільної торгівлі (ЗВТ), планується до підписання в листопаді ц.р. під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Кабмін незабаром розгляне проект Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. "На сьогодні завершено міжвідомче узгодження проекту угоди. Найближчим часом цей документ буде розглянуто на засіданні уряду, після чого відповідна пропозиція про підписання угоди буде винесена на розгляд Президента України", - повідомляв напередодні директор департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс.