ua en ru

Країни СНД є для України основним ринком збуту продукції з високою доданою вартістю, - Прасолов

Країни СНД є для України основним ринком збуту продукції з високою доданою вартістю, - Прасолов

Співробітництво в рамках СНД - один з головних пріоритетів зовнішньоекономічної політики України. На цьому акцентував увагу Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов 14 червня, вітаючи учасників дискусії «Розвиток Митного Союзу та економічної інтеграції країн СНД: перспективи українського бізнесу» в рамках Першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners.

У тісній взаємодії забезпечуються необхідні умови для зміцнення торговельних зв'язків, виробничої кооперації, вирішуються давно назрілі життєво важливі питання.

"Країни СНД мають для нас дуже велике значення, і це склалося історично. Ментально ми дуже близькі. Із загального товарообігу України країни СНД займають 39%. Це свідчить про хороше співробітництво. Ми, звичайно, зацікавлені, щоб наше партнерство поглиблювалося і розширювалося", - сказав Ігор Прасолов.

Також, за словами міністра, особливо важливо те, що країни СНД є основним ринком збуту української продукції з високою доданою вартістю. Це, перш за все продукція машинобудування, металургійної та хімічної промисловості, товари продовольчої групи.