ua en ru

Країни-засновники ЄС закликали до спільної протидії викликам

Країни-засновники ЄС закликали до спільної протидії викликам Фото: прапор ЄС

Представники шести держав відзначили, що зараз ЄС переживає "критичний момент"

Глави МЗС Італії, Франції, Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Люксембургу, які є країнами-засновниками Європейського союзу, заявили у Римі, що внаразі ЄС переживає "критичний момент", і всі країни-члени союзу повинні спільно протидіяти міграційній кризи і терористичним загрозам. Про це повідомляє Сіньхуа.

Міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні заявив, що хоча зараз багато людей песимістично дивляться на ЄС, однак вони одностайні в тому, що ЄС не тільки в минулому домігся великих успіхів, але і має широкі перспективи.

Паоло Джентілоні заявив, що наразі Європа переживає важкий період, ці труднощі викликали у світі багато сумнівів. Він висловив надію на те, що країни ЄС спільно візьмуть на себе відповідальність, подолають міграційний криза, що стоїть перед Європою. На його думку, лише спільна міграційна політика є основним шляхом до врегулювання цієї кризи.

У спільному комюніке за підсумками наради міністри закордонних справ шести країн одностайно вказали, що механізм ЄС служить основою забезпечення безпеки, стабільності і процвітання всіх європейських країн і капіталом для здійснення спільного розвитку, і є надзвичайно важливим для всіх країн Європи.

До речі, кількість прихильників виходу Великобританії з ЄС зросло до 45%.