ua en ru

Країни G7 підтримали продовження санкцій проти Росії

Країни G7 підтримали продовження санкцій проти Росії Фото: санкції можуть бути зняті, коли Москва виконає зобов'язання мінськими угодами

Продовження санкцій лідери країн пов'язують з виконанням мінських угод

Лідери країн "Великої сімки" підтримали збереження санкцій проти Росії на що проходить в Японії саміті. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту G7.

Лідери G7 пов'язують тривалість санкцій відносно Москви з виконанням мінських угод.

"Термін дії санкцій пов'язаний з повною реалізацією Росією мінських угод, - наголошується в декларації. - Санкції можуть бути зняті, коли Москва виконає ці зобов'язання".


При цьому лідери "сімки" констатує необхідність підтримання діалогу з Росією.

"Ми визнаємо важливість продовження діалогу з РФ в цілях забезпечення взятих нею на себе зобов'язань і норм міжнародного права для досягнення всеосяжного стійкого і мирного врегулювання кризи", - йдеться також в ньому.

протягом першого дня саміту сторони зачіпали тему санкцій щодо РФ. Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила думку, що говорити про їх скасування ще рано, а голова Європейської ради Дональд Туск стверджував, що країни ЄС ухвалять рішення про продовження обмежувальних заходів.

Лідери G7 також підтвердили свою позицію щодо приналежності Криму висловили повну підтримку Україні, підкресливши, що конфлікт може бути вирішений тільки дипломатично.

"Ми єдині в нашій переконаності в тому, що конфлікт в Україні можна вирішити тільки дипломатичним шляхом і при повній повазі міжнародного права. Ми повторюємо наше засудження незаконної анексія Кримського півострова Росією і підтверджуємо нашу політику невизнання її", - сказано в декларації.

Нагадаємо, Барак Обама заявляє, що країни "Великої сімки" повинні продовжувати домагатися дозволу ситуації в Україні, де спостерігається високий рівень насильства.