ua en ru

Країни G7 планують вжити заходів щодо припинення ядерної програми КНДР

Країни G7 планують вжити заходів щодо припинення ядерної програми КНДР Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Країни G7 засудили ядерний запуск Північної Кореї

Країни "Великої сімки" (G7) заявили про готовність активізувати заходи з припинення ядерної програми Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє Reuters.

"Країни G7 засудили останній ракетний тест КНДР у понеділок і зобов'язалися вжити подальші заходи для того, щоб азіатська держава повністю відмовилася від своєї ядерної програми", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, заяву було зроблено в Італії, яка на даний момент головує в "сімці". Її також підписали лідери Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великобританії, Сполучених Штатів, Європейської комісії та Європейської ради.

"КНДР повинна негайно і повністю почати виконувати відповідні резолюції Ради Безпеки ООН і відмовитися від усіх програм за ядерною та балістичним ракетам у повній та незворотній формі, що піддається перевірці", - йдеться в заяві.

Наголошується, що країни "готові і далі зміцнювати заходи, спрямовані на досягнення цих цілей, і настійно закликають Радбез ООН виконувати свої обов'язки" і працювати над прийняттям нового ефективного рішення, що включає "більш жорсткі заходи".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея в ході ракетних навчань у відповідь на ядерні випробування КНДР симулювала атаку на ядерний об'єкт Пхеньяну в Японському морі.