ua en ru

Країни G7 домовилися про спільну боротьбу з кібератаками

Країни G7 домовилися про спільну боротьбу з кібератаками Фото: країни G7

Заходи для оцінки кібербезпеки необхідні на галузевому рівні

Міністри фінансів і глави центральних банків країн Великої сімки приєднаються до об'єднаним зусиллям для боротьби зі зростаючою загрозою міжнародних кібератак. Про це повідомляє Reuters.

"Ми визнаємо, що киберинциденты представляють зростаючу загрозу для наших економік і що необхідні відповідні заходи політики в масштабах всієї економіки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, фінансові лідери країн G7 ведуть переговори на дводенній зустрічі в місті Барі на південному сході Італії, яка проходить перед самітом країн G7, який відбудеться пізніше в поточному місяці.

На зустрічі закликали до спільного використання загальних практичних методів для швидкого виявлення будь-яких недоліків у фінансовій системі світу і підкреслили важливість ефективних заходів для оцінки кібербезпеки між окремими фінансовими фірмами і на галузевому рівні.

Міністр фінансів Італії П'єр Карло Падоан заявив журналістам, що обговорення, заплановані до нападів в п'ятницю, були "на жаль дуже своєчасними".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті масштабної хакерської атаки вірус-вимагач WanaCrpytor 2.0 вразив понад 57 тис. комп'ютерів по всьому світу.