ua en ru

Страховка від дефолту по бондах компаній ЄС знизилася до мінімальних рівнів за 9 місяців

Вартість страхування від дефолту європейських корпоративних облігацій знизилася до мінімальних рівнів за 9 місяців. Про це повідомляє "Росія 24".

Індекс Markit iТraxx Europe, що відстежує динаміку кредитних дефолтних свопів (CDS) на зобов'язання 125 європейських компаній, в середу знизився до 114 пунктів - локального мінімуму.

Причиною такої динаміки став той факт, що Греція найближчим часом може отримати чергові рятівні транші від "трійки" після проведення викупу облігацій. В той же час необхідно відзначити, що плановий викуп держоблігацій країни-боржника з ринку пішов не зовсім так, як планувалося.

Країна викупила борг на суму 31,8 євро, що вище за цільовий показник в 30 млрд євро. Проте ціна виявилася вищою за очікування: 33,5 цента на папір в середньому проти запланованих 33,3 цента. Така невелика різниця у результаті виливається в 450-мільйонне відставання від плану.

Також тиск на вартість CDS чинить повідомлення про те, що Комітет з відкритих ринків ФРС США на черговому засіданні може оголосити про чергові заходи стимулювання зростання економіки.

Читайте також: ЄС схвалив бюджет блоку на 2013 р. в розмірі майже 133 млрд євро