ua en ru

Прибічники Трампа намагаються заблокувати перерахунок голосів

Прибічники Трампа намагаються заблокувати перерахунок голосів Фото: прихильники Трампа

Вони подали відповідні позови до суду

Прихильники новообраного президента США Дональда Трампа подали позови до суду, намагаючись зупинити перерахунок голосів у штаті Вісконсин. У Мічигані перерахунок хоче зупинити генеральний прокурор штату, який 2 грудня також звернувся до суду, передає DW.

Зазначено, що позов і клопотання щодо призупинення перерахунку голосів у Вісконсині до окружного суду в місті Медісон були подані напередодні ввечері комітетами політичної дії "Велика Америка" та "Зупиніть Гілларі", а також виборцем із Вісконсину Рональдом Р. Джонсоном. На їхню думку, перерахунок голосів є неконституційним та не може бути завершений до кінцевого терміну - 13 грудня.

Своєю чергою кандидат від Партії зелених Джилл Стайн, яка ініціювала перерахунок у Вісконсині, Мічигані та Пенсильванії, заявила, що Трамп та його прихильники, на її думку, намагаються затримати перерахунок, щоб його було неможливо закінчити у визначений термін.

Повідомляється, що в Мічигані перерахунок голосів може розпочатися не раніше наступного тижня. У Пенсильванії суд щодо підтвердження перерахунку голосів призначено на 5 грудня.

Нагадаємо, раніше в Білому домі повідомили про відсутність ознак шахрайства на президентських виборах у США.