ua en ru

Столтенберг повідомив про глибокі розбіжності з РФ по Україні

Столтенберг повідомив про глибокі розбіжності з РФ по Україні Фото: Столтенберг констатує розбіжності з РФ щодо України (president.gov.ua)

Сторони попередили одна одну про майбутні навчання

НАТО і Росія мають глибокі розбіжності щодо ситуації в Україні. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на брифінгу після засідання Ради Росія-НАТО.

За його словами, анексія Криму і війна на Донбасі залишаються наріжними каменями в дискусіях з Росією.

"У випадку України союзники по НАТО і Росія як і раніше мають принципові розбіжності. Кримське питання і конфлікт в Східній Україні залишаються ясними суперечками, а важка зброя не виведено із зони конфлікту. Мінські угоди дають найкращі шанси на вирішення конфлікту, але їх необхідно реалізувати, і робота спостерігачів ОБСЄ повинна бути безперешкодної", - розповів Столтенберг.

Крім того, сторони обговорили ситуацію з безпекою в Афганістані і прозорість і зниження світових ризиків безпеки.

"На сьогоднішньому засіданні ми також обговорили ситуацію з безпекою в Афганістані, яка залишається складним завданням. Стабільний Афганістан має важливе значення для регіональної безпеки. Союзники НАТО і Росія поділяють спільний інтерес для підтримки уряду національної єдності і для роботи в напрямку вільного, безпечного і демократичного Афганістану", - повідомив генсек НАТО.

Також сторони обмінялися повідомленнями про майбутніх військових навчаннях НАТО ZAPAD 2017 і Росії Trident Javelin 2017.

Нагадаємо, раніше Стелтенберг заявив про те, що РФ повинна припинити всі прояви гібридної війни проти України.