ua en ru

Столтенберг закликав членів ООН підтримувати санкції проти Північної Кореї

Столтенберг закликав членів ООН підтримувати санкції проти Північної Кореї Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

За словами генсека НАТО, ракети КНДР мають широкий діапазон, щоб завдати удару по Європі

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг закликав членів ООН підтримувати санкції проти Північної Кореї. Про це він заявив напередодні свого візиту до Сеул, повідомляє DW.

Генсек НАТО напередодні візиту до Південної Кореї заявив, що ракети КНДР мають широкий діапазон, щоб завдати удару по Європі, однак "НАТО має можливості для реагування на будь-яку загрозу".

За словами Столтенберга, Альянс не залучений до спроби вирішити північнокорейський криза, однак "повністю підтримує своїх союзників в регіоні".

"НАТО захищає свої країни-члени від загрози балістичних ракет з допомогою стримування, але для досягнення мирного врегулювання конфлікту потрібно більше дипломатичних зусиль", - заявив генсек.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що північнокорейські ракети здатні досягти Європи, під загрозою знищення знаходяться країни НАТО.

"Ми визнаємо, що Європа знаходиться в зоні досяжності північнокорейських ракет. Країни НАТО вже знаходяться під загрозою", - повідомив генсек.

При цьому він запевнив, що члени альянсу готові відповісти на загрозу заходами стримування.