ua en ru

Столтенберг підтримав нову стратегію США щодо Афганістану

Столтенберг підтримав нову стратегію США щодо Афганістану Фото: Єнс Столтенберг (nato.int)

В Афганістані налічується більш 12 тис. військовослужбовців НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтримав нову стратегію США щодо Афганістану. Про це йдеться в його заяві на сайті Альянсу.

"Я вітаю новий підхід президента Трампа до Афганістану та регіону. НАТО залишається відданим Афганістану, і я чекаю можливості обговорити новий підхід з міністром оборони США, країнами НАТО та міжнародними партнерами", - заявив Столтенберг.

Крім того, Столтенберг зазначив, що союзники та партнери НАТО вже взяли на себе зобов'язання розширити присутність в Афганістані. Так, на даний момент, за словами генсека, в Афганістані налічується більш 12 тис. військовослужбовців НАТО.

"Ми приділяємо особливу увагу продовженню розвитку афганських спецслужб, ВПС і вдосконалення командування і управління. Наша присутність в Афганістані є прямим наслідком терактів 11 вересня в США", - йдеться в повідомленні.

За словами Столтенберга, за підтримки НАТО в Афганістані тепер є професійні сили безпеки, які налічують близько 350 тис. солдатів і поліцейських.

"Наша мета полягає в тому, щоб Афганістан ніколи більше не ставав безпечним притулком для терористів, які нападають на наші країни. Ми закликаємо всіх афганців працювати в напрямку політичного врегулювання на основі переговорів і забезпечення сталого миру. Ми закликаємо всі країни регіону зробити все можливе, щоб закрити святилища для екстремістських груп, підтримати мир і сприяти створенню стабільного і безпечного Афганістану", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп схвалив документ про нову стратегію Білого дому щодо Афганістану.