ua en ru

Столтенберг назвав основи взаємодії НАТО з Росією

Столтенберг назвав основи взаємодії НАТО з Росією Фото: Столтенберг заявив, що у взаємодії з Росією важливо "прагнути до прозорості"

Головними основами відносин НАТО-РФ є оборона і діалог

На дводенній зустрічі в Брюсселі міністри закордонних справ країн-членів НАТО обговорять, як адаптувати політику Північноатлантичного альянсу до зростаючої агресії Російської Федерації. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає DW.

"Наша політика ясна. Дві основи нашої взаємодії з Росією - це оборона і діалог", - повідомив Столтенберг.


Він також підкреслив, що в нинішні напружені часи дуже важливо мати можливість вести відкритий діалог і "прагнути до більшої прозорості".

Крім цього, глави МЗС країн альянсу обговорять перспективи збільшення військового потенціалу, про що, швидше за все, оголосять на липневому саміті НАТО у Варшаві. За планом у Польщі, Литві, Латвії та Естонії будуть розміщені батальйони чисельністю до тисячі солдатів.

За словами Столтенберга, ряд зустрічей міністрів 20 травня буде присвячений проблемам розвитку відносин НАТО-ЄС, в тому числі посиленню співпраці у протистоянні гібридним атак, викликам на морі і в кіберпросторі.

Нагадаємо, раніше Столтенберг допустив нову зустріч в рамках Ради Росія-НАТО.