ua en ru

Після зіткнень під верховною Радою в поліцію доставили 11 осіб

Після зіткнень під верховною Радою в поліцію доставили 11 осіб Фото: поліція (РБК-Україна)

Правоохоронці повернули частину щитів, викрадених напередодні у військовослужбовців Нацгвардії

Після сутичок під будівлею Верховної Ради України (ВР) в поліцію доставили 11 осіб. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"В результаті події під ВР в поліцію доставлено 11 осіб. Конфлікт виник після того, як правоохоронці повернули частину щитів, викрадених напередодні у військовослужбовців Національної гвардії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 18 жовтня, під час прориву фільтраційного кордону мітингувальники відібрали у правоохоронців щити і захисну амуніцію. Протягом дня з представниками наметового містечка проводилися переговори щодо повернення майна, однак активісти відповідали відмовою.

Коли колона на чолі з людьми з викраденими у правоохоронців щитами в руках вишикувалася, щоб йти під інші адміністративні будівлі, правоохоронці в черговий раз закликали мітингувальників повернути засоби захисту. Однак отримали відмову, в результаті чого відбулися зіткнення і штовханина.

Наголошується, що в результаті інциденту поліцейські доставили у відділок 11 активних учасників. Після встановлення їхніх особистих даних 3 особи вже відпустили.

Крім того, в прес-службі підкреслили, що запрошують правозахисників прибути в поліцію і взяти участь в опитуванні доставлених активістів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція затримала 8 учасників протестної акції під ВР, які брали участь у сутичках з правоохоронцями.