ua en ru

У столиці Молдови пройшов марш солідарності з ЛГБТ-спільнотою

У столиці Молдови пройшов марш солідарності з ЛГБТ-спільнотою Фото: акція на підтримку ЛГБТ-спільноти у Кишиневі

На вулиці міста вийшло близько 500 осіб

Під девізом "Без страху" в Кишиневі 21 травня пройшов марш солідарності з ЛГБТ-спільнотою. У ньому взяли участь члени неурядових організацій, громадські активісти, політики і журналісти, а також представники акредитованих у Молдові дипмісій зарубіжних країн, передає DW.

За підрахунками організаторів, на вулиці міста вийшло близько 500 осіб. Місце збору учасників маршу було оточене двома рядами добре екіпірованих поліцейських.

Повідомляється, що в оточенні поліції колона з квітами, але без транспарантів і гасел, пройшла кілька кварталів, проте до кінцевого пункту - однієї з центральних вулиць столиці Молдавії - дістатися їй так і не вдалося. Дорогу перегородила інша колона на чолі з православними священиками. Над головами майоріли хрести і хоругви.

Зазначено, що хтось спробував закидати учасників маршу яйцями, але безуспішно: поліцейські стримували обидві колони, залишивши між ними "нейтральну смугу" - абсолютно порожнє перехрестя. Зрештою учасників ЛГБТ-маршу спішно розсадили по автобусах і відправили в один із готелів міста, де відбулася прес-конференція за підсумками акції.

Нагадаємо, раніше президент Молдови Ігор Додон виступив проти проведення маршу на підтримку ЛГБТ у країні.