ua en ru

У столиці Білорусі відбувся мітинг опозиції, є затримані

У столиці Білорусі відбувся мітинг опозиції, є затримані Фото: акція опозиції в Мінську (Facebook Ihar Lapo)

Проходячи повз будинок КДБ, демонстранти скандували "Свободу політичним в'язням"

Білоруська опозиція організувала у Мінську акцію протесту під гаслом "Марш обурених білорусів - 2". Організатори вирішили продовжувати попередні протести проти політики влади, передає "Польське радіо".

Зазначено, що учасники демонстрації скандували гасло "Хай живе Білорусь". Вони також домагалися відставки президента Олександра Лукашенка.

Як повідомляється, активісти зібралися на центральній Жовтневій площі, згодом 200 осіб пройшли центром білоруської столиці до площі Незалежності. Проходячи повз будинок КДБ, демонстранти скандували "Свободу політичним в’язням".

Один із лідерів місцевої опозиції Микола Статкевич закликав білорусів позбутися страху і вийти на демонстрацію.

"Хтось повинен тримати цей прапор свободи, стяг боротьби. Ми будемо його тримати і піднімати його регулярно, і будемо надавати можливість громаді долучатися до цього", - заявив він.

Білоруський опозиційний політик вважає, що влада намагається залякати людей, тому перед проведенням демонстрації кількох активістів було затримано. Статкевич піддав також критиці ситуацію в білоруській армії, де останнім часом було оприлюднено випадки дідівщини.

Что это было??

Опубліковано Ihar Lapo 21 жовтня 2017 р.

За даними білоруських правозахисників, уранці 21 жовтня в регіонах країни були затримані активісти, які збиралися їхати до Мінська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під стінами Верховної Ради в центрі Києва 21 жовтня проходить "віче". На мітингу зібралися близько 400-500 осіб. До людей звертаються ветерани антитерористичної операції на Донбасі, зокрема з батальйонів "Донбас" та "Айдар".