ua en ru

Столичні споживачі повинні за тепло близько 5 млрд гривень

Столичні споживачі повинні за тепло близько 5 млрд гривень Фото: столиця нарощує борги за опалення і гарячу воду

Самі злісні неплатники - жителі Печерського району

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ "Київенерго" на 1 квітня склала 4,8 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Згідно з даними компанії, найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед Київенерго мають населення і Жеки – 2,2 млрд гривень і 904,1 млн гривень відповідно. Заборгованість підприємств держсектора склав 181,5 млн гривень, а борг держбюджету з компенсації пільг та субсидій – 1,2 млрд гривень.

Серед районів столиці найбільші суми боргів у жителів Деснянського (293,8 млн гривень) та Святошинського (260,5 млн гривень) районів.

Сумарна заборгованість населення за опалення і гарячу воду перед Київенерго на 1 квітня 2017 становила 2,2 млрд гривень. Заборгованість мешканців столиці за опалення становить 1,8 млрд гривень, а борг за гарячу воду - 446,2 млн гривень.

У перерахунку на одного жителя району найбільші борги перед компанією за опалення і гарячу воду повинні мешканці Печерського району - 3,4 тис. гривень.

Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги компанії накопичили споживачі Подільського району - 7 млн гривень (вул. Вишгородська, 45), Печерського - 4,2 млн гривень (вул. Щорса, 44а) та Солом'янського - 3,1 млн гривень (вул. . Михайла Донця, 2а).

Нагадаємо, станом на 18 квітня, заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 3,9 млрд гривень.