ua en ru

Столична міліція відкрила п'ять кримінальних справ проти учасників "Маршу Героїв"

Столична міліція відкрила п'ять кримінальних справ проти учасників "Маршу Героїв" Фото: "Марш Героїв" в Києві

Кримінальні виробництв відкриті за фактом виявлення заборонених предметів у учасників маршу

Глава київської міліції Олександр Терещук заявив про відкриття 5 п'яти кримінальних проваджень за фактом виявлення заборонених предметів в учасників "Маршу Героїв" в столиці, який відбувся 14 жовтня. Про це повідомляє прес-служба МВС у Києві.

За словами Терещука, правоохоронці вилучили в учасників маршу димові шашки, кастети, ножі, телескопічні кийки, маски, балаклави і газові балончики, була вилучена суміш, зовні схожа на вибухову. Всього виявили 21 факт зберігання сторонніх предметів.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Терещук наголосив, що 14 жовтня під час святкування Дня захисника України не було допущено провокацій.

"Вчора міліція нікого не затримувала, всім дали можливість спокійно відпочивати. Коли отримаємо висновки експертиз і будемо мати певні ознаками криміналу, винні особи будуть притягнуті до відповідальності", - зазначив головний міліціонер Києва.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, в Києві пройшов "Марш Героїв" з нагоди свята Покрови та 73-ї річниці створення Української повстанської армії. У Марші взяли участь близько 10 тис. чоловік. Учасники Маршу пройшли за таким маршрутом: вулиця Велика Житомирська - вулиця Січових Стрільців - вул. Дегтярівська - Лук'янівське СІЗО - вул. Глибочицька СІЗО на Подолі.