ua en ru

Степанов представив головні підсумки 2017 року та пріоритети роботи на 2018

Степанов представив головні підсумки 2017 року та пріоритети роботи на 2018 Фото: Максим Степанов (facebook.comStepanovMV)

За його словами, в 2018 році очікується зростання темпів промислового виробництва, показників транспортних перевезень, будівельних робіт та капітальних інвестицій

Результатом роботи в 2017 році голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов вважає відновлення управління областю та лідерство регіону за різними показниками. Про плани щодо економічного зростання регіону в 2018 році Максим Степанов повідомив під час презентації "Звіту про підсумки роботи за 2017 і пріоритети діяльності на 2018 рік".

За словами голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова, в 2018 році очікується зростання темпів промислового виробництва, показників транспортних перевезень, будівельних робіт та капітальних інвестицій. Найбільшими інвестиційними проектами року в Одеській області стануть запуск поромної переправи Орлівка-Ісакча, будівництво нового причалу і терміналу в порту Південний (Cargil, Inc), будівництво сонячних електростанцій (KNESS CROUP, Planet Core Group), будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту в Одесі, перший етап будівництва рітейл-центру (Ашан / Іммошан Україна), початок будівництва олійноекстракційного заводу (Delta Wilmar / Wilmar Int).

За словами Максима Степанова, в 2018 році Одеська область планує зберегти лідерство за темпами впровадження реформи сільської медицини. Сімейних лікарів і фельдшерів районів області забезпечать 721-м мобільно-діагностичним комплектом.

Рекордними за всі роки незалежності України в 2017 році були показники Одеської області у будівництві та ремонті доріг. Максим Степанов повідомив, що завдяки надходженням від митного експерименту в області відновили 259 кілометрів дорожнього полотна. Зокрема, майже завершений ремонт траси Одеса-Рені. В цьому році цю дорогу вже остаточно добудують. Вдвічі швидше можна дістатися також у Вилково та Балти. У 2018 році, за словами голови Одеської ОДА, буде побудований обхід Рені, а також мости біля Паланки і через Хаджибейський лиман. Також за рахунок митного експерименту будуть відремонтовані дороги міжрайонного значення.